BENEN GER SIG MER O MER!! TAR PÅ PSYKET!! M FÖRSÖKER KÄMPA PÅ ÄNDÅ!! KAN JU INTE BARA LÄGGA MEJ O INTE GÖRA NÅT!! KÖR PÅ PÅ FM O VILAR LITE PÅ EM!! SEN GÖR MITT BÄSTA ATT HÅLLA MJ VAKEN TILL NIO, SEN SOVER TILL MELLAN HALV TVÅ O TRE SEN GÅR JA NER O LÄGGER MJ I SOFFAN O KNAPPAR LITE PÅ TV O IBLAND SOMNAR JA EN STUND!
M FÖRSÖKER HÅLLA MJ AKTIV!! BAKAR BRÖD TILL HELG FRUKOSTAR!! O iDA HAR JA TVÄTTAT FÖNSTREN IN O UTVÄNDIGT PÅ ÖVERVÅNINGEN!! NU HAR AGNES O JA BADAT O NU LA JA MJ I SÄNGEN O VILAR EN STUND!! HAR SMÖRJT IN MJ I HÄRLIGA CRÈMER VI FÅTT AV HENRIKS PAPPA SOM VARIT VID DÖDA HAVET O KÖPT FANTASTISKA CRÈMER SOM KÄNNS SKÖNA O LUKTAR LJUVLIGT!!!
TÄNKTE TIPSA OM GOA FRUKOSTBRÖD!!
I LÖRDAGS BLEV D PRICKIGA SCONES!!
Ingredienser
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk bakpulver
1⁄2 tsk salt
1⁄2 dl strösocker
75 g Smör
3 dl Fil el yoghurt
2 dl bär ,t ex blåbär, hallon, hackade äpplen eller plommon
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt och socker. Finfördela smöret i blandningen och rör ner bären eller frukten och gräddfilen. Platta ut degen med mjölad hand till en stor kaka på bakplåtspapper eller smord plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Skär den ljumma kakan i bitar.
O I LÖRDAGS KVÄLL FÖRBEREDDE JA SÖNDAGSBRÖDEN SOM SKULLE JÄSA ÖVERNATTEN
Ingredienser
1⁄2 pkt jäst
4 dl kallt vatten
1 msk Rapsolja
1 1⁄2 tsk salt
100 g finriven Wästgöta Kloster® svart 31%
9 dl siktat dinkelmjöl
Gör så här:
Dag 1: Lös jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, salt, hälften av osten och mjölet. Rör till en jämn, lös deg. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt över natten. Spara resterande ost till utbakning.
Dag 2: Sätt ugnen på 250°. Klicka ut degen till 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min tills de har fått fin färg. Låt svalna på galler.
GILLAR ATT LYXA TILL FRUKOSTARNA PÅ HELGEN!! DÅ VI I LUGN O RO ÄTER LÄNGE TILLSAMMANS!! MYS!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar