RECEPT KANELBULLAR
150 gram SMÄLT MARGARIN
150 gram SMÄLT MARGARIN
5dl MJÖLK50gram
JÄST
1-1,5 dl SOCKER
½ tsk SALT
2tsk KARDEMUMMA
12 dl VETEMJÖL
LÅT JÄSA ca 30 MIN EL MER I BUNKE MED DUK ÖVER. KAVLA UT ca 5mm TJOCKLEK. BRED PÅ SMÖR, RIVEN MANDELMASSA, KANEL OCH SOCKER. RULLA ELLER VIK OCH SKÄR LAGOMA BITA OCH LÄGG I FORMAR ELLER PÅ PLÅT. JÄS 30 min. PENSLA MED UPPVISPAT ÄGG OCH STRÖ ÖVER PÄRLSOCKER. GRÄDDA I 250 grader I 10-15 minuter!!
LÅT JÄSA ca 30 MIN EL MER I BUNKE MED DUK ÖVER. KAVLA UT ca 5mm TJOCKLEK. BRED PÅ SMÖR, RIVEN MANDELMASSA, KANEL OCH SOCKER. RULLA ELLER VIK OCH SKÄR LAGOMA BITA OCH LÄGG I FORMAR ELLER PÅ PLÅT. JÄS 30 min. PENSLA MED UPPVISPAT ÄGG OCH STRÖ ÖVER PÄRLSOCKER. GRÄDDA I 250 grader I 10-15 minuter!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar