HAR ALDRIG PROVAT GELEGODIS FÖRUT M BLEV BRA!! OXÅ GABBES FAVVO POLKABRÄCK!!
HALLONMARMELAD
450 gram socker
150 gram glukos
180 gram vatten
200 gram hallonpuré
7,5 gram vinsyra, eller citronsyra
37 gram gelatinblad
strösocker, till garnering
Tillagning
1. Koka socker, glukos och vatten till en temperatur av 140°C. Tillsätt hallonpurén och koka upp smeten till 120°C.
2. Blötlägg gelatinbladet i några minuter, lyft upp det och krama ur det lätt. Rör ner gelatin och vinsyra i smeten så att gelatinet smälter och allt blandas fint. Fyll sedan upp smeten i formar eller bläck.
3. Strö över lite socker och låt sedan godsakerna stelna över
natten. Skär godiset i munsbitar och rulla dem i socker.
POLKABRÄCK E BARA ATT ÄLTA VIT CHOKLAD ÖVER VATTENBAD, BRE UT TUNNT PÅ BAKPLÅTSPAPPER RINGLA LITE MÖRKCHOKLAD ÖVER SAMT HACKADE POLKAGRISAR. LÅT STELNA O BRYT I LAGOM BITAR!! KLART!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar