VI SITTER O MUMSAR MELLIS!! O AGNES SÄGER PLÖTSLIGT "VISST KAN BARN OXÅ FÅ KANSLER" JA VET JU VAD HON MENAR SÅ JA SVARAR JA. " NEJ D HETER INTE KANSLER D HETER CAN SER" SÄGER GABBE FÖRSTÅNDIGT! "EL KASSLER" SÄGER HAN O LER! "FARMOR KANSKE ÅT FÖR MKT KASSLER" LER HAN. JA SÄGER ATT MAN FÅR SÄGA VA MAN VILL, JA FÖRSTÅR. MAN KAN KALLA D SKIT-SJUKDOM OXÅ SÄGER JA!! AGNES LER, "D VILL INTE JA SÄGA"
måndag 17 december 2012
GO NATT FAST D E GOMORRON!!
NU SKA JA SE OM SOVTÅGET KAN KOMMA IGEN!! SOMNAR VID ÅTTA VAKNAR VID ELVA O KAN OMTE SOMNA OM:( MEN SKA SE OM JA INTE KAN LYCKAS SLÄCK MINA BLÅ-GRÖN-GRÅ EN STUND IGEN!!
SKA LÄGGA MEJ PÅ KUDDEN IGEN, BREVID MIN FINA PRINSESSA SOM TASSAT IN HÄR PGA VÄXTVÄRK I BENEN, O SE OM INTE JA KAN SUSSA LITE TILL!!
SKA LÄGGA MEJ PÅ KUDDEN IGEN, BREVID MIN FINA PRINSESSA SOM TASSAT IN HÄR PGA VÄXTVÄRK I BENEN, O SE OM INTE JA KAN SUSSA LITE TILL!!
HALLONMARMELAD O POLKABRÄCK
HAR ALDRIG PROVAT GELEGODIS FÖRUT M BLEV BRA!! OXÅ GABBES FAVVO POLKABRÄCK!!
HALLONMARMELAD
450 gram socker
150 gram glukos
180 gram vatten
200 gram hallonpuré
7,5 gram vinsyra, eller citronsyra
37 gram gelatinblad
strösocker, till garnering
Tillagning
1. Koka socker, glukos och vatten till en temperatur av 140°C. Tillsätt hallonpurén och koka upp smeten till 120°C.
2. Blötlägg gelatinbladet i några minuter, lyft upp det och krama ur det lätt. Rör ner gelatin och vinsyra i smeten så att gelatinet smälter och allt blandas fint. Fyll sedan upp smeten i formar eller bläck.
3. Strö över lite socker och låt sedan godsakerna stelna över
natten. Skär godiset i munsbitar och rulla dem i socker.
POLKABRÄCK E BARA ATT ÄLTA VIT CHOKLAD ÖVER VATTENBAD, BRE UT TUNNT PÅ BAKPLÅTSPAPPER RINGLA LITE MÖRKCHOKLAD ÖVER SAMT HACKADE POLKAGRISAR. LÅT STELNA O BRYT I LAGOM BITAR!! KLART!!
HALLONMARMELAD
450 gram socker
150 gram glukos
180 gram vatten
200 gram hallonpuré
7,5 gram vinsyra, eller citronsyra
37 gram gelatinblad
strösocker, till garnering
Tillagning
1. Koka socker, glukos och vatten till en temperatur av 140°C. Tillsätt hallonpurén och koka upp smeten till 120°C.
2. Blötlägg gelatinbladet i några minuter, lyft upp det och krama ur det lätt. Rör ner gelatin och vinsyra i smeten så att gelatinet smälter och allt blandas fint. Fyll sedan upp smeten i formar eller bläck.
3. Strö över lite socker och låt sedan godsakerna stelna över
natten. Skär godiset i munsbitar och rulla dem i socker.
POLKABRÄCK E BARA ATT ÄLTA VIT CHOKLAD ÖVER VATTENBAD, BRE UT TUNNT PÅ BAKPLÅTSPAPPER RINGLA LITE MÖRKCHOKLAD ÖVER SAMT HACKADE POLKAGRISAR. LÅT STELNA O BRYT I LAGOM BITAR!! KLART!!
TOMTEFUDGE O AMERIKANSKT GODIS
OSSÅ TVÅ RECEPT TILL! YTTERLIGARE EN FAVVO TOMTEFUDGE O ETT SUPERENKELT RECEPT SOM JA HITTADE PÅ BAKSIDAN AV MJÖLKPAKETET!!
TOMTEFUDGE
ca 12 st skumtomtar med polkasmak
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
100 g vit choklad
Blanda i kastrull och smält alltihop (utom chokladen) på svag värme. När alltihop är en slät smet låt småkoka under omrörning i 10 minuter. Blanda i 100 g vit choklad och rör tills massan blivit blank. Häll upp i smörpapperklädd form. Låt stelna i kylen och skär sedan i bitar.
TOMTEFUDGE
ca 12 st skumtomtar med polkasmak
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
100 g vit choklad
Blanda i kastrull och smält alltihop (utom chokladen) på svag värme. När alltihop är en slät smet låt småkoka under omrörning i 10 minuter. Blanda i 100 g vit choklad och rör tills massan blivit blank. Häll upp i smörpapperklädd form. Låt stelna i kylen och skär sedan i bitar.
LAKRITSFUDGE O MJÖLKCHOKLADFUDGE
LITE MER RECEPT!! MIN FAVVO LAKRITSFUDGE!!
LAKRITSFUDGE
Ingredienser
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
2 tsk kakao
1 påse turkisk peppar
2 tsk smör
Gör så här
Klä en form 20x20 cm med bakplåtspapper. Blanda allt utom smör och karameller och koka upp till 120-125 grader eller gör "kulprovet". Rör då och då. Krossa eller mixa karamellerna, vänd ner dem i smeten och låt dom smälta, rör för så du får en slät smet, rör sedan i smöret och häll i formen. Ställ kallt. Skär i bitar. Lägg in varje bit i plastfolie eller smörgåspapper om du vill vara avancerad. Förvara svalt i burk med lock.
Mjölkchokladfudge
36 st
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g mjölkchoklad
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull, koka tills temperaturen är 120 grader. Rör i smör och honung och koka ytterligare 2 minuter. Finhacka chokladen. Ta kastrullen ifrån värmen och rör ner chokladen till fudgen blir slät.
Häll smeten i en bakplåtpappersklädd form som är ca 20x25. Skär i bitar när den har svalnat.
GOOD LUCK!!
LAKRITSFUDGE
Ingredienser
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
2 tsk kakao
1 påse turkisk peppar
2 tsk smör
Gör så här
Klä en form 20x20 cm med bakplåtspapper. Blanda allt utom smör och karameller och koka upp till 120-125 grader eller gör "kulprovet". Rör då och då. Krossa eller mixa karamellerna, vänd ner dem i smeten och låt dom smälta, rör för så du får en slät smet, rör sedan i smöret och häll i formen. Ställ kallt. Skär i bitar. Lägg in varje bit i plastfolie eller smörgåspapper om du vill vara avancerad. Förvara svalt i burk med lock.
Mjölkchokladfudge
36 st
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g mjölkchoklad
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull, koka tills temperaturen är 120 grader. Rör i smör och honung och koka ytterligare 2 minuter. Finhacka chokladen. Ta kastrullen ifrån värmen och rör ner chokladen till fudgen blir slät.
Häll smeten i en bakplåtpappersklädd form som är ca 20x25. Skär i bitar när den har svalnat.
GOOD LUCK!!
BOUNTYBOLLAR O FIKONBOLLARNA
KAN INTE SOVA SÅ TÄNKTE ATT JA KAN LÄGGA UPP LITE RECEPT!!
BOUNTY BOLLAR
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.
ANNAS FIKONBOLLAR
BLANDA RIVEN MANDELMASSA O MIXADE FIKON O SPETSA M, I DETTA FALLET XANTE, TILL EN MASSA. RULLA "KÖTTBULLAR" KYL DOM O DOPPA SEDAN I SMÄLT MÖRK CHOKLAD!!
BOUNTY BOLLAR
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.
ANNAS FIKONBOLLAR
BLANDA RIVEN MANDELMASSA O MIXADE FIKON O SPETSA M, I DETTA FALLET XANTE, TILL EN MASSA. RULLA "KÖTTBULLAR" KYL DOM O DOPPA SEDAN I SMÄLT MÖRK CHOKLAD!!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)