VÄLKOMMEN TILL MIN/VÅR BLOGG OM ALLT OCH ABSOLUT INGET! MAMMA MED TVÅ BARN PÅ SJU OCH NIO ÅR MED ETT VANLIGT LIV FYLLT MED LEK PYSSEL BAK OCH ANNAT!! VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED I EN DEL AV VÅRAT LIV!!!
2008 FICK JA ETT BC DIAGNOS CYTO, OP O STRÅL!!! 2012 METASTASER I LUNGOR O SKELETT SENARE ÄVEN I HJÄRNAN!! DETTA TAR TYVÄRR MKT AV VÅR VARDAG NU M FÖRSÖKER HÅLLA OSS POSITIVA O STARKA O HITTA PÅ SAKER SOM GÖR DAGARNA ROLIGA!!






söndag 21 april 2013

MORGONENS BRÖD!!

AGNES O JA BAKADE ETT SUPERSMIDIGT BRÖD PÅ MORRONEN!! GILLAR EG INTE ATT BAKA M JÄST FÖR D TAR SÅN LÅNG TID, M DETTA SATTE MAN IN I KALL UGN SÅ D JÄSTE MEDAN UNGNSTEMPEN ÖKADE!! GOTT M NYBAKAT PÅ HELG FRUKOSTAR!

Receptet räcker till 2 stycken limpor.

Ingredienser
50 g jäst
6 dl ljummet/fingervarmt vatten
1 dl ljus sirap
3 msk rapsolja
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
8 dl rågsikt

Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt det ljumna/fingervarma vattnet. Rör om tills jästen har löst upp sig helt.

Rör ner sirapen, rapsoljan och saltet.

Blanda ner vetemjölet och rågmjölet. Knåda till en smidig deg 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.

Häll ut degen på arbetsbänken, dela den å två delar. Forma delarna till limpor och lägg dem i två smorda brödformar, alternativt på en bakpappersklädd plåt.

Sätt in limporna i mitten i en kall ugn. Sätt temperaturen på 200 grader.

Låt bröden stå i ugnen i ca 50 minuter.

Ta ut och låt dem svalna av.

Klart!


1 kommentar:

  1. Det brödet ska jag testa, har jag kopierat och skrivit ut. Smidigt att det inte behöver jäsa en massa. hoppas ni hade en trevlig eftermiddag med dansshow och allt. Själv fick jag med grannen ut och springa i skogen. lite tungt så nu måste jag kolla ett blodvärde, känns som det är lågt..........Sedan rev vi mossa, snälla svärmor hjälpte till. Mamma och pappa kom förbi (!!!!!) och vi köpte familjepizza (idag igen.....men gottgottigottgott. linus hade haft roligt på golflägret men var som en tomat i fejjan trots insmorning. Ja och nu är jag på jobbet. Vi hörs, kram.

    SvaraRadera