VÄLKOMMEN TILL MIN/VÅR BLOGG OM ALLT OCH ABSOLUT INGET! MAMMA MED TVÅ BARN PÅ SJU OCH NIO ÅR MED ETT VANLIGT LIV FYLLT MED LEK PYSSEL BAK OCH ANNAT!! VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED I EN DEL AV VÅRAT LIV!!!
2008 FICK JA ETT BC DIAGNOS CYTO, OP O STRÅL!!! 2012 METASTASER I LUNGOR O SKELETT SENARE ÄVEN I HJÄRNAN!! DETTA TAR TYVÄRR MKT AV VÅR VARDAG NU M FÖRSÖKER HÅLLA OSS POSITIVA O STARKA O HITTA PÅ SAKER SOM GÖR DAGARNA ROLIGA!!






måndag 10 juni 2013

STRÅLNINGENS BIEFFEKTER...

JAHA DÅ VA D DAX IGEN!! EN AV BIEFFEKTERNA PÅ STRÅLNINGEN AV HJÄRNAN BLEV ATT HÅRET RASAR IGEN!! Å DÅ MENAR JA VERKLIGEN RASAR!! SATT HEMMA HOS MAMMA I SOFFAN O KÄNDE ATT D RASADE! FRÅGADE HENNE OM HON HADE N SÅNDÄR RULLE SOM MAN ROLLAR KLÄDER M!! GIVETVIS HADE HON D O JA SATTE IGÅNG O ROLLADE HUVET!! SÅG NOG ROLIGT UT FÖR VI SKRATTADE BÅDA TVÅ ÄVEN OM HÅRAVFALL INTE E D ROLIGASTE! M VA GÖR MAN, SKRATTAR ÅT ELÄNDET!! IVARJE FALL KÖRDE JAG NOG EN FEMTON PAPPER SOM SNABBT FYLLDES M HÅR!!
FATTAR INTE HUR MKT HÅRSTRÅN MAN HAR PÅ HUVET!! FÅR NOG GOOGLA PÅ D!!
KRAM <3

6 kommentarer:

  1. Hej!
    Hoppas resan hem gick bra! Kalas, kalas o kalas! Kan du vila en stund nu efter allt logistikande?
    Vet att du ska till din favoritdoktor i veckan: Kan du vara snäll och lyssna på honom BARA ? SNÄLLA!
    Kram till dej och inkommande moder från Annica

    SvaraRadera
  2. Halloj! Vet följande om hår:Från födseln har man 5 miljoner hårsäcksgrupper på kroppen. Av dessa är en miljon på huvudet och av dessa finns 100 000 på skalpen. Tätheten på håret på skalpen är lite olika beroende vad för hårfärg man har, vilket också avgör hårets tjocklek. Har man svart hår, har man tjockare hårstrån och då också aningen färre hårstrån per yta. Ljushåriga personer har i regel tunnare hårstrån men har ändå ett tjockare hår när man tar hårets täthet i beaktande.
    Hårsäckarna som producerar hår turas om att producera hår och att vila. Hos en frisk människa är ungefär 85% av hårsäckarna är aktiva och 15% befinner sig i vilofasen. Medicinskt kallas den productionsfasen anagen fas och vilofasen telogen fas, och processen i sig kallas hårcykeln.
    Hårcykeln avgör hur långt håret kan bli, och är anledningen till att vi inte måste gå till en frisör för det tunna knappt synbara vellus håret på innanlåret börjar bli för långt. Dess hårcykel är endast ungefär 27 dagar lång. Håret tillåts alltså bara växa som mest 27 dagar innan hårsäcken byter fas till vilofas, varpå håret faller av. Hårfolliklarna på huvudet har en genomsnittlig hår cykel på 4 år, så de finns en övre gräns även för håret på huvudet hur långt håret kan bli.

    Bra va! Vad skönt att ni ändå hade lite roligt när ni rollade bort det. Man får tänka att det nog var effektivt så starkt som du reagerade! Det är bra. Hälsa alla så hörs vi om några dagar igen. Kram

    SvaraRadera
  3. Wow! Det var intressant läsning! Hos mig tror jag dock det är tvärt om, håret på benen verkar ha den där 4års cykeln!!! ;) hoppas du får en fin dag idag, hälsa familjen! Kram från mig :)

    SvaraRadera